Wednesday, April 1, 2009

Palestin : Poster Israel Ajak Bunuh Wanita Hamil Palestin

paksi.net, 24/03/09 - Akhbar Israel Haaret menulis bahawa fesyen 2009 di Israel adalah baju Israel yang bertuliskan poster rasis yang mengajak membunuh penduduk Palestin dan menghancurkan semua yang terkait dengan mereka.

Akhbar Israel edisi Sabtu (21/3) mengatakan bahawa fesyen tersebut tersebar secara besar-besaran di pasukan ketenteraan Israel terutama satu pasukan penembak yang menggunakan baju dengan gambar wanita Palestin berjilbab dan hamil yang membawa senapang. Gambar wanita itu menjadi target penenmbak Israel dan bertulis di bawah poster itu “satu tembakan bunuh 2 orang”.

Seorang pemerhati psikologi Israel "Ron Levy" memberi komentar poster di atas, “bahawa perajurit Israel menggunakan gambar ini untuk meningkatkan semangat mereka yang sedang turun kerana kegagalan yang berturut-turut tentera pasca perang 6 hari pada tahun 1967. Beliau menambah, ini adalah gambar poster yang sangat ekstrim pada tahun 2009 dalam perang baru-baru ini di Gaza.

Terutama setelah keluarnya arahan langsung kepada perajurit agar menembak setiap yang bergerak, menembak ke arah kepala dari dekat kepada warga Palestin sehingga kematian dapat dipastikan.

No comments: